De geschiedenis van Eureka | Eureka Onderwijs

Een korte geschiedenis

Het verhaal van Eureka Leuven begint 30 jaar geleden. In 1983 startte Anny Cooreman een open centrum voor leerstoornissen. Die problemen waren toen weinig of niet gekend. In 1984 begon Hedwig van den Bosch met naschoolse begeleiding. Vanuit deze initiatieven groeide de vraag naar een eigen school.

Dit leidde tot de oprichting van Eureka Onderwijs in 1990. Het begon als een kleinschalig project met 7 leerlingen. Sindsdien is onze school sterk gegroeid. In 1996 werd ons secundair onderwijs erkend. In 1997 volgde een erkenning van ons basisonderwijs.

We verspreiden onze kennis en ervaring via twee wegen. De eerste is vzw Die-’s-lekti-kus, opgericht in 2000. De tweede is Eureka Expert , opgericht in 2010. Deze twee organisaties leveren educatieve producten en diensten. In 2008 startte het ADIBib-project.

Vandaag heeft onze school jaarlijks ongeveer 70 leerlingen. Meer dan 700 leerlingen keerden ondertussen terug naar het gewoon onderwijs. De overgrote meerderheid doet dit met:
· meer zelfvertrouwen
· een positieve kijk op onderwijs
· een efficiënte studiemethode

Eureka Leuven is nog steeds een pionier . We leveren intensief compenserend onderwijs en ontwikkelen vernieuwende methodes. Onze kennis en ervaring op het gebied van leerstoornissen is uniek. Dit wordt sterk gewaardeerd, ook door het Ministerie van Onderwijs.