Cursus Taal, Rekenen en Frans | Eureka Onderwijs

5de en 6de leerjaar: Taal, Rekenen en Frans

Wie?

Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Je werkt in kleine groepjes. We delen de groepen in volgens leerprobleem en niveau.

Wanneer?

Paasvakantie: van 9 april 2018 tot en met 12 april 2018 | Schrijf je in voor het 5de of 6de
Zomervakantie: van 20 augustus 2018 tot en met 23 augustus 2018 | Schrijf je in voor het 5de of 6de

Lesuren?

Elke dag krijg je les tussen 9u30 en 16u00. We voorzien opvang van 9u tot 17u.

Leerstof

In deze cursus leer je hoe je efficiënter leert. Naast spelling en rekenen komt ook Frans aan bod. We werken met meerdere leer- en oefenvormen. Je gebruikt de computer als hulp en controle.

Voor spelling werken we met het boek ‘Als spelling een kwelling is’. We bieden de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar spellingsstrategieën aan om regelwoorden en weetwoorden te oefenen. Je oefent op basis- en complexe regels. Hierdoor vergroot je inzicht in je eigen schrijffouten.

Voor rekenen werk je met RekenTrapperS. Deze methode werkt veel met concreet materiaal. RekenTrapperS biedt heel wat bruikbare en zuinige technieken. Je leert vlotter hoofdrekenen, metend rekenen en rekenen met breuken. Je krijgt meer inzicht en legt sneller verbanden.

Voor Frans oefen je met onze leerboeken. Die ontwikkelden we speciaal voor kinderen met leerstoornissen. Elke pagina staat boordevol tips, schema’s en overzichten. Je vergroot je inzicht in spelling en taalregels. Je traint je geheugen met prenten, verhalen en rijmpjes. Je oefent zowel mondeling als schriftelijk.

Het laatste uurtje van de vierde cursusdag is voor de ouders. Hierin lichten we kort onze werkwijze toe. We vertellen meer over onze methodes, boeken en materiaal. En hoe je ouders je vanaf nu het best kunnen coachen. Er is geen tijd voorzien voor individuele zorgvragen. Ouders kunnen vrijblijvend ook onze publicaties inkijken en aankopen. We beschikken over bancontact. Indien gewenst kan er steeds contact opgenomen worden met ons diagnostisch centrum voor individueel advies.